Echtscheiding; Waar moet u aan denken?

Echtscheiding

Bij een echtscheiding komen verschillende aspecten om de hoek, zoals de verdeling van de zorg en opvoeding van de kinderen, de verdeling van de echtelijke woning of het nu een huurwoning of een koopwoning betreft, de verdeling van het pensioen, alimentatie en de verdeling van de inboedel, spaartegoeden en schulden.

Niet alleen bij echtscheidingen, maar ook bij verbrekingen van de samenwoning kunnen een groot aantal van bovengenoemde aspecten meespelen en ook hiervoor kunt u zich wenden tot onze advocaten.

Onze advocaten staan u graag bij in deze zeer moeilijke periode. Of u nu samen met uw toekomstige ex-partner afspraken kunt maken of niet, onze specialisten geven eenieder advies op maat.

Echtscheidingsprocedures

Er zijn verschillende manieren om de echtscheiding te regelen. Welke procedure u gaat volgen is voornamelijk afhankelijk van hoe goed u nog met uw ex-partner kunt communiceren. Wanneer u nog goed overweg kunt met uw ex-partner is het mogelijk de scheiding sneller en gemakkelijker af te ronden, omdat u dan samen goede afspraken kunt maken en er geen rechter nodig is die zich inhoudelijk over de zaak zal buigen. U kunt dan samen via één advocaat scheiden of een mediator inschakelen om de echtscheiding te begeleiden. Een mediator is bij uitstek een echtscheidingsbemiddelaar. Laat u alle afspraken via een mediator vastleggen, dan heeft u alleen nog een advocaat nodig om de echtscheidingsprocedure af te ronden. Maak hier duidelijke afspraken over als u besluit een mediator in te schakelen. Als u aan het begin al vermoedt of weet dat het wel eens lastig kan gaan worden om samen afspraken te maken zult u met een andere voorbereiding in de scheiding moeten stappen. U heeft dan allebei een eigen advocaat nodig.

Duur van de echtscheidingsprocedure

Hoe lang het duurt om de scheiding af te ronden, is in de eerste plaats van uzelf afhankelijk. Als u onderling goede afspraken kunt maken, kan de echtscheiding snel worden afgerond (binnen vier tot zes weken na indiening van het echtscheidingsverzoek).

Echtscheidingskosten

De kosten die u moet maken bij een echtscheiding zijn bijvoorbeeld het griffierecht dat u aan de rechtbank moet betalen, de kosten van uittreksels, (eventueel) de gerechtsdeurwaarder en de advocaatkosten. Zorg altijd dat u een advocaat kiest die gespecialiseerd is in echtscheidingen, een specialist kan uw echtscheiding efficiënt voor u afhandelen en daarmee voorkomen dat u onnodig op kosten gejaagd wordt.


Experts Nederlands Recht, ook wel genoemd “Enrecht”, staat voor duidelijke en onafhankelijke informatieverstrekking aan consumenten en ondernemingen op het gebied van Nederlands recht. Wij zijn een landelijk keurmerk van de meest gespecialiseerde advocaten binnen de diverse rechtsgebieden van het Nederlands recht. Voor u als cliënt maakt het een groot verschil of u een advocaat nodig heeft vanuit een particuliere of zakelijke situatie. Hiernaast geldt dat ook het rechtsgebied waarbinnen het probleem zich afspeelt niet door iedere advocaat even adequaat kan worden opgelost. Hier kan Enrecht u bij helpen.

Voor iedere situatie, voor ieder rechtsgebied hebben wij de beste advocaten bij u in de regio. Met ons landelijk advocatennetwerk hebben we altijd een vestiging bij u in de buurt. Onze advocaten zijn naast letselschade onder andere gespecialiseerd in: Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht, Consumentenrecht, Familierecht en Woonrecht.

Via Enrecht krijgt u dus de beste advocaat die u met een professionele, oplossingsgerichte dienstverlening zal bijstaan. Bij ons staat u als cliënt centraal en de zaak is pas gewonnen wanneer de cliënt tevreden is. Heeft u een juridische uitdaging en wilt u snel richting de oplossing? Of wilt u vrijblijvend informeren welke juridische mogelijkheden u heeft? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag!

Hoofdkantoor Enrecht
Gorterplaats 13 D
6531 HZ Nijmegen
info@enrecht.nl
KvK: 61996769

Stel uw vraag aan onze specialisten!